Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului. Cod SMIS 111320. Proiect cofinantat din fonduri europene prin Programul Operational Capacitate Administrativa.

Prima pagina Noutati Despre proiect Rezultate Resurse documentare Comunitatea DAP Dialog social si civic Grupul de discutii Contact
Rezultate

Rezultatele la care ne-am angajat prin implementarea proiectului converg catre cele doua rezultate de program ale liniei de finantare, respectiv:

Rezultat program 1 - Capacitate crescuta a ONG-urilor si partenerilor sociali de a se implica in formularea si promovarea de propuneri alternative la politicile publice inižiate de Guvern

  • Rezultat proiect 1 (RP1) - 60 persoane din ONG-uri instruite in domeniul ”POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”
  • Rezultat proiect 2 (RP2) - Kit pedagogic de formare a personalului din ONG-uri pe tema ”POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului” elaborat si publicat pe website
  • Rezultat proiect 3 (RP3) - Personal din ONG-uri - 8 formatori din reteaua de formatori „EDUC Trainer” a asociatiei CRIPS formati pentru a implementa modelul de formare ”POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”, in beneficiul ONG-urilor;
  • Rezultat proiect 4 (RP4) - Instrument de dialog social si civic constand in website si grup de discutii pe Facebook cu tema ”Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului”

Rezultat program 2 - Propuneri alternative la politicile publice venite din partea ONG-urilor, acceptate;

  • Rezultat proiect 5 (RP5) - Politica publica alternativa vizand cadrul metodologic de implementare a Legii voluntariatului pentru respectarea drepturilor copilului, promovata si acceptata

Rezultatele care presupun materiale elaborate – text si video - vor fi publicate la aceasta rubrica, pe masura finalizarii lor.

Rezultate de etapa in cadrul RP1 (Noiembrie 2018):

A fost elaborat Modelul de formare pentru cursul „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”, care urmeaza sa fie organizat in beneficiul a 60 de reprezentanti ai ONGurilor. Va invitam sa consultati versiunile draft pentru Curriculum curs, Agende modulele 1, 2 si 3, Suport de curs. Pentru mai multe informatii despre aceste rezultate de etapa va rugam sa ne contactati la adresa dap.crips@gmail.com.


Rezultate de etapa in cadrul RP5 (Noiembrie 2018):

A fost elaborat un material sintetic care prezinta concluziile analizei documentelor si a practicilor internationale si nationale privind voluntariatul cu si pentru copii, precum si mesajele cheie ale propunerii alternative la politicile publice referitoare la voluntariatul cu si pentru copii. Va invitam sa consultati documentul click aici.


Rezultate de etapa in cadrul RP1 (Ianuarie 2019):

Inainte de inceperea cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului, a fost definitivat suportul de curs aferent primului modul. Va invitam sa-l consultati aici.


Rezultate de etapa in cadrul RP1 (Februarie 2019):

A fost definitivat suportul de curs aferent celui de-al doilea modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. Va invitam sa-l consultati aici.


Rezultate de etapa in cadrul RP1 (Martie 2019):

A fost definitivat suportul de curs aferent celui de-al treilea modul al cursului POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului. Va invitam sa-l consultati aici.


Rezultate de etapa in cadrul RP1 (Mai 2019):

60 persoane din ONG-uri instruite in domeniul POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului


La finalizarea activitatii A2, in data de 7.05.2019, rezultatul de proiect RP1 a fost indeplinit cu succes si chiar depasit!

Un numar de 66 de persoane din ONGuri din judetele Alba, Buzau si Ialomita au fost instruite in domeniul ”POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”, depasindu-se valoarea tinta de 60 persoane. Astfel, la finalul cursului organizat de CRIPS in cadrul proiectului „DAP Voluntar” au fost acordate 66 certificate de participare 24.in judetul Alba, 22 in judetul Buzau si 20 in judetul Ialomita.


Rezultate de etapa in cadrul RP5 (Mai 2019):

Propunerea alternativa – versiune de etapa - Descarca aici.

Chestionarele de consultare privind propunerea alternativa – situatia centralizata - Click aici.


Rezultate de etapa in cadrul RP5 (Iunie 2019):

Rapoarte privind derularea atelierelor de consultare a copiilor, parintilor, educatorilor la Buzau, Alba Iulia si Slobozia.

Propunerea alternativa la politicile publice referitoare la voluntariatul cu si pentru copii - versiune finalizata, care intra in procesul de promovare in vederea aprobarii de catre ANPDCA. - Click aici.

Prima pagina Noutati Despre proiect Rezultate Resurse documentare Comunitatea DAP Dialog social si civic Grupul de discutii Contact