Dialog, Actiune si Profesionalism in promovarea de catre ONG-uri a voluntariatului in interesul copilului. Cod SMIS 111320. Proiect cofinantat din fonduri europene prin Programul Operational Capacitate Administrativa.

Prima pagina Noutati Despre proiect Rezultate Resurse documentare Comunitatea DAP Dialog social si civic Contact

Noutati

Este rubrica prin care ne propunem sa va tinem la curent cu toate activitatile desfasurate in cadrul proiectului. Avem 16 luni intense de proiect si vrem sa impartasim cu Dumneavoastra rezultatele muncii noastre. Publicarile din aceasta rubrica vor fi structurate pe luni de activitate, in corelare cu obiectivele strategice ale proiectului si rezultatele urmarite. Tot aici veti putea gasi comunicatele de presa emise in cadrul proiectului.
--- Octombrie 2018 ---

 • In zilele de 11-12 octombrie 2018 a avut loc la CRIPS Atelierul de lucru al formatorilor locali, activitate cheie prin care se asigura aplicarea modelulului de formare „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului” in judetele Alba, Buzau si Ialomita.

  Obiectivele atelierului au fost: a)dezbaterea elementelor de continut si de metode pedagogice pentru a facilita organizarea unitara a cursurilor pilot, incurajandu-se in acelasi timp adaptarea formarii la specificul grupului tinta din judetul respectiv. b) clarificarea criteriilor de selectie a cursantilor si metodologiei de inscriere la curs, cu inregistrarea fiecarui beneficiar al cursului in grupul tinta ; d) discutarea aspectelor administrative ale cursurilor pilot. Toate aceste obiective au fost indeplinite cu succes, cei 6 formatori locali (membri ai retelei EDUC Trainer promovate de CRIPS) fiind activi si interesati sa contribuie la definitivarea componentelor modelului de formare, respectiv a suportului de curs, a fiselor activitatilor practice sau a manualului formatorului. Ne dorim si le dorim mult succes!
--- Septembrie 2018 ---

 • Realizarea paginii web „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului” este in curs de finalizare. Programarea s-a incheiat, se alimenteaza rubricile cu materialele elaborate si facem o ultima revizuire a acestora inainte de lansare.

  Urmeaza sa anuntam lansarea site-ului la inceputul lunii octombrie 2018, impreuna cu invitatia de a-l vizita!

  Mentionam ca pagina web „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului” va fi:

  • un spatiu de informare, facilitand accesul la informatii despre politici publice, studii si cercetari, experiente relevante pentru domeniul Voluntariat in interesul copilui - atat voluntariat realizat de minori, cat si voluntariat realizat in beneficiul copiilor din grupuri vulnerabile
  • un spatiu de dialog, permitand comunicarea si schimbul de experienta intre structuri publice si private interesate de problematica voluntariatului
  • un spatiu de valorizare a experientelor ONG-urilor si institutiilor publice in actiuni de Voluntariat cu si pentru copii
  • un instrument de promovare a proiectului SMIS 111320, oferind informatii despre proiect in general si despre evolutia acestuia pe parcursul implementarii
  • Urmariti anuntul nostru de lansare a site-ului!

 • In cadrul subactivitatii A2.1, s-a incheiat elaborarea Modelului de formare pentru cursul „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”, prin pregatirea materialelor aferente Modulului 3 cu tema “ Politici publice alternative de suport a voluntariatului cu si pentru copii”. Modelul de formare va fi discutat cu formatorii locali in cadrul unui atelier de lucru si va fi definitivat prin integrarea opiniilor acestora pana la finalul lunii noiembrie 2018.
--- August 2018 ---

 • In cadrul activitatii A5 se lucreaza la metodologia de analiza si consultare pentru elaborarea propunerii de politica publica alternativa pentru voluntariat in interesul copilului. Avem in vedere atat aspecte legate de protectia drepturilor copilului in cazul voluntarului minor, cat si aspecte legate protectia drepturilor copilului in cazul copilului beneficiar al activitatii voluntariat. S-au stabilit elementele cheie ale propunerii alternative si este in desfasurare analiza de documente legislative romanesti si europene, ca etapa de baza in procesul de elaborare a propunerii.

 • Ne pregatim pentru contactarea organizatiilor neguvernamentale care vor participa la cursul de formare in cadrul proiectului “DAP Voluntar”, cu scopul de a ne cunoaste mai bine si de a pregati prezentarile pentru pagina web care se creeaza in cadrul activitatii A4. Pe langa programul de formare prin care speram sa contribuim la cresterea capacitatii tuturor ONGurilor participante in elaborarea si promovarea de politici publice, ne dorim sa valorizam actiunile si eforturile ONG-urilor in promovarea voluntariatului cu si pentru copii. Astfel, ONG-urile inscrise la curs vor primi incepand cu data de 20 august o scrisoare si o fisa de completat, urmand ca informatiile sa fie incluse in baza de date ”Comunitatea DAP” din cadrul site-ului „Dialog social si civic pentru voluntariat in interesul copilului”.

  Pe parcursul proiectului invitatia de a furniza informatii despre organizatii si experiente de voluntariat ramane deschisa tuturor structurilor care doresc sa-si faca cunoscute proiectele si opiniile, urmand sa revenim asupra modului concret de a solicita intrarea in Comunitatea DAP Voluntar.

 • S-a finalizat modelul de formare (draft 1) pentru primul modul al cursului „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului”. Acest prim modul are ca tema ”Introducere in politici publice si strategii. Politici publice si strategii specifice in domeniul protectiei drepturilor copilului. Participare comunitara si locul voluntariatului cu si pentru copii” , iar modelul de formare cuprinde agenda, suportul de curs, activitatea practica, manualul formatorului si chestionarul de evaluare. Am precizat ”draft 1” deoarece pana la inceperea cursurilor modelul de formare va suporta imbunatatiri, fiind definitivat cu participarea formatorilor locali din judetele Alba. Buzau si Ialomita.
--- Iulie 2018 ---

 • Zi de sarbatoare pentru DAP Voluntar: proiectul nostru a fost lansat oficial printr-un seminar organizat la CRIPS.
  Va invitam sa consultati Comunicatul de presa.

 • Primele materiale de identitate vizuala ale proiectului au fost machetate si pregatite pentru tipar. Vizualizati afisul proiectului.

 • Conventii de colaborare incheiate cu DGASPCurile (12 iulie 2018)

  La inceputul lunii iulie, in cadrul activitatii A1 - Managementul proiectului – Asociatia CRIPS a incheiat conventiile de colaborare cu Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din judetele Alba, Buzau si Ialomita. Conventiile de colaborare cu DGASPC-urile sunt semnate in vederea organizarii a 3 cursuri locale pentru reprezentantii ONGurilor din cele trei judete, avand ca tema „POLITICI PUBLICE - informare, participare si dialog pentru voluntariat in interesul copilului . In cursurile de la Alba Iulia, Buzau, respectiv Slobozia vor interveni formatori locali din reteaua EDUC Trainer promovata de CRIPS, iar spatiile de formare se asigură cu sprijinul DGASPC-urilor din judetele mentionate, fara a fi necesare costuri de inchiriere sala de curs.
Prima pagina Noutati Despre proiect Rezultate Resurse documentare Comunitatea DAP Dialog social si civic Contact